//

Владика Венедикт Алексійчук зустрівся із головами єпархіальних літургійних комісій УГКЦ

7 червня 2012 року в приміщенні Патріаршої курії у Львові, що знаходиться на території Святоюрського комплексу, відбулося засідання  голів єпархіальних літургійних комісій УГКЦ.

 

Під час засідання розглядалися питання пов’язані із використанням тексту  Молитви над матір’ю в 40-й день після пологів, вірного тексту Чину освячення престолу, правильного переліку церковної ієрархії під час Літургії та тексту Чину похорону. Диякон Василь Рудейко із Патріашої літургійної комісії УГКЦ, нагадав присутнім те, що існує два Требники - івано-франківський, виданий для приватного вжитку, і львівський, виданий з благословення Блаженнішого Любомира Гузара. «Великою аномалією є видання літургійних тестів  для приватного вжитку. На наше переконання тексти Требника можуть використовуватися, як навчальний матеріал»,- зазначив він. Наостанок владика Венедикт Алексійчук, єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ та голова Патріаршої Літургійної комісії УГКЦ, закликав присутніх голів пригадувати священикам у єпархіях приписи Требника, адже «ми повинні шанувати те, що є в традиції нашої Церкви».

 

«Не бійтеся звертати увагу священикам. Пильнуйте, щоб у єпархіях робили те, що вказано в наших літургічних книгах. Раджу  вам приходити до єпископів і говорити про те, що відбувається у літургійному житті», - порадив  владика Венедикт Алексійчук присутнім головам єпархіальних літургійних комісій.

 

Департамент інформації УГКЦ