//

Владика Василій Семенюк: "Жертовна праця лікарів не оцінена належно в нашому суспільстві"

Про це сказав 29 березня архиєпископ і митрополит УГКЦ Василій Семенюк під час першої Літургії для працівників сфери медицини в Архикатедральному Соборі Тернополя. Першоієрарх Тернопільсько-Зборівський, однак, запевнив: “Те, чого не оцінюють люди, завжди оцінить Бог і щедро винагородить”.

 

Архиєрей висловив необхідність об’єднати зусилля Церкви і медичних працівників для ефективнішого служіння хворим. "Сьогодні Господь послуговується людьми, щоб були середниками дарування Його милосердя і любові... Бог дав людині проникливий розум, щоб впізнала в Божому творінні допоміжні середники для профілактики і лікування різних недуг... Вас (лікарів — авт.) посилає Господь, щоб ви взяли на свої повні любові і професійної вправності руки недужих і занурили їх у купіль Божого зцілення”.

 

У покликанні лікаря архиєпископ вбачає велику Божу довіру. “Саме через вашу професійність Господь не раз рятує людські життя, а ваше співчутливе ставлення до хворих є для них переконливим знаком присутності самого Христа у його вірних".

 

Водночас владика наголосив, що Ісус Христос не прийшов, щоб давати тільки фізичне здоров’я, але спасіння. "Цим спасінням є єдність з Богом, яка дозволяє людині перейти від стану смертного життя до безсмертя дітей Божих".

 

Спільна Служба Божа за участю медичних капеланів архиєпархії стала початком втілення ініціативи комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ проводити щомісячну молитву медичного працівника. Лікарів, медсестер, технічних працівників сфери медицини запрошуватимуть останнього четверга місяця на спільну молитву за людей, які терплять через хворобу.

 

За словами голови Патріаршої комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ о. Андрія Логіна, наступну зустріч заплановано провести у храмі Матері Божої Неустанної Помочі (бульвар Данила Галицького) о 19.00. Священники та працівники медицини, окрім спільної молитви, ознайомлюватимуться із вченням Церкви в сфері біоетики, дискутуватимуть над актуальними етичними питаннями.

 

прес-служба архиєпархії