//

Владика Михаїл Колтун привітав ветеранів УПА з 70-ю річницею заснування

Шановні ветерани Української Повстанської Армії, військовослужбовці  Збройних Сил України та інших військових формувань, дорогі миряни!

 

Цього року,  у день величного свята Покрови Пресвятої Богородиці ми  відзначаємо 70-у річницю створення Української Повстанської Армії –збройного формування, котре у роки бездержавності і жорстоких випробувань для України змусило з собою рахуватися потужні армії  двох воюючих імперій і вносити зміни у їх політичні плани.

 

Недарма УПА обрало  днем свого створення 14 жовтня,  продовжуючи  традицію Українського козацтва, стрілецтва та інших захисників рідної землі ставати під опіку Пресвятої Богородиці – небесної заступниці України і  молитвою до неї зміцнювати свій дух і волю.

 

У цьому їм допомагали військові священики.  Капелани у рядах УПА чесно і віддано сповняли свій священичий і громадянський обов’язок, розділяли  разом зі своєю військовою паствою усі випробування.

 

Ми у щирій скорботі схиляємо голови перед пам’яттю і мужністю  загиблих і у натхненній молитві просимо за них Господа.

 

Дорогі ветерани УПА, зі словами глибокої вдячності і поваги за Ваш неоціненний подвиг в ім’я України звертаюсь у цей день з молитвою до Бога з проханням за Ваше довголіття, міцне здоров’я, людське щастя, мир у родинах і спокій у ваших серцях.

Слава Україні!

Героям слава!

 

Єпископ Михаїл Колтун,
керівник Департаменту Патріаршої Курії
Української Греко-Католицької Церкви
у справах душпастирства
силових структур України

Джерело: www.kapelanstvo.org.ua