//

Владика Михаїл Колтун привітав миротворців з їхнім святом

«Блаженні миротворці бо вони синами Божими назвуться» (Мт.5:9), - заповів Ісус своїм учням. З того часу найвищою чеснотою християнина є творення миру у світі: того, що всередині людини, і того, що зовні, - миру, що дає людству жити і творити на користь ближньому і на славу Божу.

 

29 травня Україна та світова спільнота відзначає Міжнародний День миротворців Організації Об’єднаних Націй. З цієї нагоди вітаю всіх військовослужбовців Збройних Сил та співробітників органів внутрішніх справ України, які виконували та продовжують виконувати складну і почесну місію миротворця ООН. Водночас дякую Вам за жертовність, високий професіоналізм та відданість справі підтримання миру та безпеки.

 

Мир є найвищою цінністю, і за його утримання інколи платиться неймовірно висока ціна: людське життя і здоров’я. Поділяю смуток родин, рідні котрих загинули під час виконання почесної миротворчої місії. Про їхній подвиг завжди пам’ятатимуть на Батьківщині та у цілому світі.

 

Десятки тисяч наших співвітчизників виконували почесну місію миротворців ООН. За цією статистикою сотні та тисячі врятованих людей повернуті до мирного життя. З 2004 до 2010 року в лавах українських миротворчих підрозділів несли свою службу українські капелани, задовільняючи духовні потреби миротворців і проповідуючи слово Боже.

 

І сьогодні наші військовослужбовці та працівники органів внутрішніх справ гідно представляють Україну у миротворчих операціях ООН та потребують  духовної опіки Церкви. Сподіваємося на розуміння та відновлення такої можливості. Щиро молимося за наших миротворців і їх родини, просимо Господа за їх благополучне повернення в Україну.

 

Владика Михаїл (Колтун),
керівник Департаменту Патріаршої Курії
Української Греко-Католицької Церкви
у справах душпастирства силових структур України

 

Джерело: www.kapelanstvo.org.ua