//

Владика Михаїл Колтун: Не забуваймо тих, хто є навколо нас кожного дня

6 лютого 2012 року у м. Києві відбулася зустріч працівників Департаменту Патріаршої Курії Української Греко- Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України. Владика Михаїл (Колтун), керівник Департаменту благословив працівників Патріаршої Курії на плідну працю, після чого відбулось засідання.

 

Владика зачитав уривок зі Старого Завіту, після чого прокоментував його, давши коротку науку: «Нам часто може щось не вдаватись, ми нарікаємо на труднощі, але ми забуваємо, що є Бог, який тебе веде за руку. Оце відчуття треба перейняти, скріпивши своє життя вірою і надією. Адже Господь Бог ще з гірших обставин виводить єврейський народ – то чи не виведе Він і нас з наших мізерних труднощів?» Владика закликав не забувати про тих, хто є навколо нас кожного дня, на кого ми можемо покластися, на наших друзів, а найперше – на Бога.

 

Владика Михаїл та о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту, поділилися враженнями з щойно відвіданої 23-ї Міжнародної конференції військових капеланів країн НАТО, що відбувалася в Сараєво. О. Любомир Яворський відзначив щире прийняття, а навіть захоплення українським досвідом на світовому тлі. «Іноземне військове душпастирство виявило великий інтерес до України та організованих нею заходів, присвячених справі військового капеланства», - зазначив о. Любомир.

 

Департамент обговорив плани на наступний 2012 рік, серед яких – організація та участь у 54-у Міжнародному військовому паломництві в Люрді (Франція) та 4-й Всеукраїнській військовій прощі до Зарваниці.

 

Прес-служба Департаменту капеланства / www.sokaleparchy.org.ua/