//

Владика Ігор освятив іконостас новозбудованого храму у с. Зозулі

В день празнику рівноапостольної Київської  княгині св. Ольги, 24 липня 2011 року, Архиєпископ Львівській, Високопреосвященніший владика Ігор (Возьняк), відвідав парафію св. Володимира та Ольги, с. Зозулі Золочівського деканату. Візит відбувся з нагоди освячення іконостасу новозбудованого місцевого храму.

 

Архиєреєві спів служили о. Михайло Сукмановський, протопресвітер Золочівського протопресвітеріату, адміністратор парафії о. Юрій Лісньовський, ієромонах Матей Гаврилів ЧСВВ, митрофорний протоієрей Йосиф Казанова, а також представники духовенства Львівської архиєпархії.

 

В часі проповіді Високопреосвященніший владика Ігор застановився над питанням духовного здоров’я людини, зауваживши: «Чомусь так ведеться, що люди частіше дбають про здоров’я тіла як духа і прикладають багато зусиль та не жаліють жодних коштів, щоб звільнити своє тіло від слабості. Для здоров’я духа потрібно небагато: трохи доброї волі, віри в Божу силу, приготування та певної відваги для декого, щоб визнати свої гріхи…усі хто практикує святу Сповідь, відчуває велику полегшу в душі, коли щиро покаявшись, чує слова відпущення гріхів проказані священиком, який має цю владу від Господа. Тому наш прихід до церкви повинен відбуватися часто, щоб стати разом зі своїми рідними, близькими, знайомими та усіма, хто прийшов у Господній дім, щоб спільно помолитися, каятися та прославляти Бога, просити його про здоров’я». Потім Архиєпископ наголосив на важливості іконостасу в архітектурі храму, який «символізує межу між небом і землею», а ще пояснив символіку ікон та порядок їх розміщення в іконостасі.

 

Після завершення Божественної Літургії, Архиєрей освятив воду та окропив нею всіх присутніх.


Віра Ценглевич
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії