//

Владика Гліб рукоположив диякона у гарнізонному храмі Верх. Апп. Петра і Павла

22 серпня у день Св. Ап. Матія до гарнізонного храму Львова завітав Преосвященний Владика Гліб Лончина, Апостольський Екзарх для українців-католиків у Великобританії. Очоливши Архиєрейську Божественну Літургію, він уділив дияконські свячення піддиякону Любомиру Филипчаку.

 

Звертаючись до учасників торжественного моління, Преосвященний Владика закликав усіх, богопосвячених осіб і мирян, відповідно до життєвих обставин, обдарувань та вмінь, надихаючись прикладом Ап. Матія, бути свідками Христового Воскресіння — джерела надії та сили християн. До цього Таїнства Святитель скерував і нововисвяченого диякона у його подальшій місії — служінні Богові та людям.

 

Після урочистого Богослужіння від імені спільноти військових капеланів та парафіяльної громади з вітальним словом до Владики Гліба звернувся настоятель храму о. Степан Сус. На згадку про цей святковий день і першу Літургію у гарнізонній святині Головний військовий капелан подарував Архиєрею гравюру із зображенням храму Свв. Апп. Петра і Павла.

 

На завершення свою радість висловив і диякон Любомир. Подякувавши Владиці, співслужачим отцям, рідним, друзям, він звернувся до молитовного збору з проханням про подальшу молитву.

 

Джерело: petrapavla.org.ua
фото www.ugcc.lviv.ua