//

Владика Дмитро (Григорак) у Чорткові освятив меморіальний знак про подвиг росохацьких патріотів

Владика Дмитро (Григорак), Апостольський адміністратор Бучацької єпархії, 26 січня 2012 року в Чорткові, що на Тернопільщині, освятив пам’ятну дошку про подвиг росохацьких патріотів на фасаді Чортківського вищого педагогічного училища імені О. Барвінського. На будинку цього навчального закладу в часи радянського режиму, в ніч з 21 на 22 січня 1973 року, активісти Росохацької патріотичної спільноти на чолі з Володимиром Мармусом встановили жовто-блакитний прапор, відзначаючи в такий спосіб 55-ту річницю проголошення незалежності УНР та висловлюючи протест комуністичним репресіям.

 

Про це повідомляє прес-служба Бучацької єпархії УГКЦ. Із Владикою Дмитром співслужили отець-декан міста Чорткова та священики, які працюють в управлінні Бучацької єпархії УГКЦ, а також священик православної конфесії. Після освячення архиєрей звернувся до громадськості й закликав проаналізувати подвиг українських героїв, які, здавалося б, неможливе зробили реальним. Крім того, він наголосив, що в Чортківському педучилищі навчаються майбутні педагоги, а тому варто, аби вони виховували своїх учнів на прикладі життя й волелюбності росохацьких патріотів.

 

Після урочистої частини свято продовжилось в актовій залі навчального закладу, де гостей чекала мистецька програма і презентація нової документальної книги Володимира Мармуса.

 


Департамент інформації УГКЦ