//

Влада Зімбабве забороняє християнам займатися благодійністю

Влада Зімбабве, побоюючись впливу християнських церков, забороняє їм займатися благодійністю. За інформацією domradio, в Зімбабве частішають випадки тиску на християнських священнослужителів. «Президент Мугабе боїться наслідків північноафриканської революції і політичного впливу церков», — зазначають аналітики.


Пастор німецькомовної євангельської спільноти в столиці Зімбабве Хараре Клаус-Петер Едінгер розповів, що уряд достатньо зрозуміло дає зрозуміти, що добродійна діяльність християнських парохій йому неугодна. За словами пастора, добродійна роздача потребуючим кукурудзяної муки, масла і одягу розцінюється як «політичний акт».  При цьому тайна поліція постійно відвідує богослужіння, показуючи тим самим, що парохії знаходяться під спостереженням. Священиків затримують, б'ють. Критики режиму «переслідуються, на них виявляється тиск, їх будинки і поля спалюють, їх худобу вбивають, їх жінок насилують», говорить пастор.


Генеральний секретар зімбабвійської церковної ради Солмон Зване вважає, що уряд, побоюючись масових повстань подібних до тих, що відбуваються в Північній Африці, навіть богослужіння класифікує як потенційно небезпечне.


Приблизно четвертина населення країни (12 млн. чоловік) сповідують Християнство. Ще близько 50 % належать до християнсько-африканських синкретичних культів.

 

Джерело: www.sedmitza.ru