//

Влада Єгипту попросила громадян допомогти "покінчити з християнами"

Державне телебачення Єгипту закликало всіх "чесних громадян" вийти на вулиці і допомогти армії в битві з християнами-коптами, яка розгорнулася в Каїрі, інформує rbc.ru.

 

Влада стверджує, що заворушення, в яких загинули десятки людей, були організовані християнами, що напали на поліцейських і солдатів. На екранах показують людей, які намагаються розправитися з військовослужбовцем, підпалюють автомобілі та закидають правоохоронців камінням.

 

За останньою інформацією, заворушення, які почалися біля будівлі державного телебачення, вже перекинулися на мости через Ніл і площу Тахрір - центр акцій протесту проти колишнього президента країни Хосні Мубарака. Варто зазначити, що частина мешканців Каїра не дочекалися закликів телебачення і сама вирішила вийти на вулиці. Очевидці заявляють, що в місті з`явилися групи людей, озброєні палицями і арматурою. Вони рухаються до площі Тахрір, вигукуючи гасло "Покінчимо з християнами".

 

За версією коптів, заворушення почалися в той момент, коли мітинг, присвячений забороні на будівництво церкви в Асуані, стали закидати невідомі в цивільному. Частина мітингувальників вважають, що провокацію організували переодягнені поліцейські.

 

Джерело: УНІАН