//

Влада Індонезії перешкоджає будівництву католицької семінарії

Будівництво першої початкової семінарії, заплановане католицької єпархією Пангкал-Пінанг в столиці області Бангка-Белітунг в Індонезії, було зупинено через протест з боку місцевих мусульман, повідомляє UCAnews.

 

Після тривалого протистояння з місцевою владою, яка пропонувала перенести будівництво будівлі в сусіднє село, як сказав член будівельного комітету священик Фенансіус Маріанус Манс, більше не було ніяких правових підстав для затримки будівництва семінарії.

 

«Ми надали всі необхідні вимоги районній адміністрації ще на початку березня, але ми все ще не отримали будівельної ліцензії», - сказав священик.

 

Влада зажадала від нас вже після цього, щоб комітет з будівництва семінарії надав також дозвіл від «Форуму міжрелігійної гармонії» району та екологічну експертизу проекту, розташованого на площі 2 гектари в селі Мангкол.

 

«Це просто смішно», - сказав Фенансіус Маріанус Манс, додавши, що рекомендація Форуму необхідна тільки в тих випадках, коли будується храм, а екологічна експертиза повинна надаватися лише в разі, якщо мова йде про забудову ділянки площею понад 5 гектарів.

 

Індонезійське законодавство вимагає, щоб заява на отримання дозволу на будівництво семінарії включала в себе 10 вимог, у тому числі - рекомендації від старости села і його жителів. Всі ці дозвільні документи є, сказав священик, однак, дозвіл так і не отримано.

 

Будівля семінарії, яка була би першою у своєму роді в єпархії Pangkalpinang, стояла перед проблемами з тих пір, як був сформований будівельний комітет в березні 2010.

 

Священик Фенансіус Маріанус Манс зазначає, що спочатку жителі-мусульмани не протестували проти будівництва семінарії, але потім під впливом ісламських організацій, у тому числі - Індонезійської ради улемів і Братства індонезійського хаджу, виступили проти будівництва семінарії.

 

Теофілус Бела, генеральний секретар Індонезійського комітету з питань релігії та миру, заявив, що адміністрація району виявилася безсила перед організаціями ісламістів і, йдучи у них на поводу, перешкоджає будівництву християнської школи. Глава району Ерзальді Роесман попросив більше часу, щоб вирішити цю проблему.

 

Пангкал-Пінанг - місто з населенням 135 тис. осіб, є найбільшим містом на індонезійському острові Банку.

 

В Індонезії, згідно з даними статистики, проживає 245.6 млн. чоловік. З них 86% є мусульманами; 6% - протестанти, 3% - католики. Індонезія є країною з найчисленнішим мусульманським населенням.

 

За матеріалами www.sedmitza.ru