//

Влада готує карне переслідування єпископів УПЦ КП

Найближчим часом проти низки єпископів Української православної церкви Київського патріархату може бути порушено кримінальні справи з метою дискредитації керівництва цієї церкви.

 

Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

 

Зі слів джерела, справи може бути порушено для того, щоб дискредитувати священиків перед парафіянами, а через них - і всю церкву Київського Патріархату.

 

"Швидше за все, можуть піймати когось із великою сумою грошей чи із золотом, обвинуватити в контрабанді, втім, і варіант обвинувачення в педофілії можливий. Тим більше, що в Україні вже подібний метод намагалися застосувати до політиків. Усе буде залежати від вказівки зверху", - сказало джерело.

 

Нагадаємо, раніше патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет заявив, що влада має намір до літа ліквідувати Київський патріархат.

 

"Київський патріархат хочуть до літа знищити... По всій Україні представники влади, спонсори або священики Московського патріархату проводять бесіди з нашими священиками, їм пропонують переходити в підпорядкування Московського патріархату, а за це обіцяють різну підтримку й допомогу", - сказав Філарет.

 

Джерело: ukranews.com