//

Візит Папи - в центрі уваги ліванської преси та телебачення

15 вересня візит Бенедикта XVI до Лівану займає головне місце в місцевій пресі. 9 сторінок цій події присвятила арабомовна газета "Al Mustakbal", яка в деталях описала хід подій, пов'язаних з візитом Понтифіка і привела тексти промов Святішого Отця. На першій сторінці видання розміщена стаття під заголовком: "Папа вітає арабську весну і закликає до свободи".

 

"Пілігрим миру" - під таким заголовком на першій сторінці вийшла популярна на Близькому Сході англомовна газета  "The Daily Star". Газета пише про заклик Папи до миру в регіоні і наводить слова, сказані після підписання Апостольського звернення " Церква на Близькому Сході ".

 

Франкомовний щоденник "L` Orient le Jour" вийшов зі статтею під назвою:" Не бійтеся: заклик людини в білому". Видання наводить на своїх сторінках, між іншим, короткий аналіз документу,  підписаного Понтифіком. Газета звертає увагу  на привітання Святішого Отця членами ісламської організації "Хезбала" і повсюдну радість жителів Лівану з приводу візиту Бенедикта ХVI.

 

Крім того всі телевізійні канали країни ведуть пряму трансляцію основних подій, а також присвячують спеціальні програми та документальні фільми Папі і його Апостольським подорожам.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va