//

Візит для радості (Octava Dies)

У п’ятницю, 23 березня 2012 р., розпочалася Апостольська подорож Папи Венедикта XVI до Мексики й на Кубу, яку о. Федеріко Ломбарді, ТІ, наш Генеральний Директор, який є також речником Апостольської Столиці, назвав «візитом для надії», коментуючи її в попередньому випуску редакторської рубрики «Octava Dies», якою розпочинається щосуботній підсумковий випуск новин Ватиканського телецентру. Цього разу він пропонує подивитися на ці відвідини під кутом радості.

 

«Кожна усмішка, що освітлює обличчя, є променем світла, заохоченням усміхнутись у відповідь, – зазначив о. Ломбарді. – Вона є дієвим діалогом, який не потребує слів. Для того, хто слідкує за Папою під час його подорожей, усмішки, аплодисменти, вирази радості, які бачимо вздовж доріг, є одним з найбільш вражаючих аспектів. Іноді це триває довгими кілометрами, але ніколи не йдеться про безладний натовп, це завжди безліч окремих осіб, індивідуальних душ та історій, що промовляють через ці очі та жести.

 

І Папу це вражає, тим більше, що після попередньої подорожі до Беніну він багато разів говорив про спонтанну та щиру жвавість прийому, в якій він відчитав бурхливе прагнення до життя, до доброго життя, з боку бідного народу, якому не бракує драматичних проблем, але який вірить і надіється в прийдешнє.

 

Латиноамериканська запальність не менша за африканську, а у вираженні прихильності та радості мексиканці не хочуть нікому поступитися. Це гарно, що просто хвилинна можливість побачити проїзд похилого віком Папи може викликати так багато щирої та насиченої радості. Це знак того, що люд відчуває, що Папа несе цінне послання, яке є цінним для життя і миру.

 

Папа часто говорить про християнську радість, про глибоку радість, яка народжується з віри у воскреслого Христа, якої ніхто ніколи не зможе вкрасти у віруючого. Це глибокі слова. Залишається побажати, щоб через слухання Євангелія, радість зустрічі дозріла до тривалої радості надії, яка не розчаровує».

 

Джерело: Радіо Ватикан