//

Вітальна церемонія Папи в Берліні

Одразу після прибуття до Німеччини, Папа направився до замку Беллеву, де відбулась вітальна церемонія. Це був візит ввічливості до Президента Німецької Федеральної Республіки Крістіана Вульфа.


Папу привітав Президент з дружиною, а також представники політичної та церковної влади.


Військовий оркестр виконав гімни Ватикану та Німеччини.


Своє привітальне слово Президент Вульф почав словами: «Ваша Святосте, від імені всього німецького народу, сердечно вітаю Вас в Німеччині. Вітаємо Вам вдома!» Президент також зазначив, що без Папи Бенедикта, його попередника Івана Павла ІІ, Католицької Церкви, благодійних католицьких організацій та християн Німеччина не була б такою як вона є. «Щиро дякую вам за це».


Президент Вульф також висловив радість з приводу того, що Католицька Церква почала діалог із суспільством Німеччини в скрутний для нього час.


«Ваша Святосте, мільйони німців радіють Вашим приїздом і з нетерпінням чекають наступних днів. Ще раз щиро вітаю Вас у нашій країні!»


Папа Бенедикт XVI, в свою чергу, подякував за теплий прийом Президенту, представникам влади та суспільства, а також єпископам та духовенству. Він також зазначив, що впродовж цих днів планує обговорити численні питання політичного, економічного, соціального характеру, а також поділитись своїми роздумами про Бога зі своїм улюбленим німецьким народом.


Також у своєму вітальному зверненні Святіший Отець наголосив на необхідності свободи в суспільстві, а зокрема німецькому, яке відзначалось важкою долею в історії.


Після урочистої церемонії вітання розпочалась розмова між Папою та Президентом за закритими дверима.