//

Виставка про Чорнобильську трагедію у гарнізонному храмі Львова

За підтримки Комісії УГКЦ сприяння єдності християн та Дортмундського міжнародного освітнього центру у гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла сьогодні 3 червня відкрито виставку «Чорнобиль: люди, місця, солідарність, майбутнє». З благословення настоятеля храму та головного військового капелана Центру військового капеланства Львівської архиєпархії, о. Степана Суса виставка зібрала численних свідків не так далекого 1986 року, щоб кожен зміг оглянути експонати, та поділитись своїми особистими спогадами про цю подію.

 

На виставці представлена інформація про катастрофу, що сталася на реакторі, її наслідки для людей і довкілля та презентовано європейський рух солідарності, котрий виник після аварії.

 

Організатори виставки стверджують, що число постраждалих від чорнобильської аварії можна визначити лише приблизно, оскільки, крім працівників АЕС і пожежників, до них слід віднести хворих військовослужбовців і цивільних осіб, котрі брали участь в ліквідації наслідків катастрофи, та мешканців радіоактивно забруднених районів. Так, унаслідок аварії, за даними організації Союз «Чорнобиль», з 600 тис. ліквідаторів 10 відсотків померло і 165 тис. стали інвалідами.

 

Виставка триватиме у храмі до 7 червня. Ласкаво запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку та помолитись за жертв Чорнобильської трагедії.

 

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн