//

Виставка до папського візиту відкрилась у Дрездені

З 5 вересня в Німеччині у дрезденській «Галереї Старих Майстрів" любителі мистецтва зможуть побачити разом дві найвідоміші зображення Пресвятої Діви Марії авторства Рафаеля: "Мадонну з Фалін" з колекції Ватиканських Музеїв і "Сикстинську Мадонну" з дрезденського "Цвінгера". Обидва твори Рафаель створив приблизно в 1512 р. Сьогодні вони представлені разом на виставці під назвою "Небесні чудеса", яка приурочена до візиту Бенедикта ХVI до Німеччини, який пройде 22-25 вересня.

 

На прес-конференції представники обох музеїв а також влади Саксонії заявили, що сенсацією є можливість демонструвати"Мадонну з Фалін" на виставці в Німеччині. Ікона ніколи не залишала Ватикану і ніколи не виставлялася в інших місцях.

 

Віцедиректор Ватиканських музеїв Арнольд Нессельрат розповів, що виставка "Небесні чудеса" буде єдиною культурною подією, приуроченої до візиту Папи до Німеччини. Він підкреслив, що зацікавленість Святого Отця культурою є дуже очевидною. "Тема мистецтва і віри все частіше звучить у промовах Понтифіка", - зазначив Арнольд Нессельрат.

 

На виставці "Небесні чудеса" в Дрездені представлені 20 інших експонатів: картини, малюнки, гравюри, книги і документи. У відвідувачів також є можливість познайомитися з ескізами і чудовими творами інших майстрів епохи Відродження: Альберта Дюрера, Лукаса Кранаха Старшого, Матіяса Гриневальда та ін.

 

За матеріалами: Ватыканскае радые