//

Виставка «Іван Павло ІІ та Україна» на Львівщині

Впродовж вересня-жовтня 2011 р., у с. Наварія, Сокільницького протопресвітерату, перебуватиме фотовиставка «Іван Павло ІІ та Україна». З ініціативи адміністратора місцевої парафії о. Ігора Гарася, тематичні банери, присвячені служінню блаженного Папи, експонуються у храмі Зіслання Святого Духа.

 

Виставка слугує одним із атрибутів донесення до вірних парохії славної постаті блаженного папи Римського Івана Павла ІІ, його життя, його служіння і, зокрема, його перебування в Україні. Окрім цього, у парохії с. Наварія святкування десятої річниці візиту святішого отця в Україну супроводжуються окремими моліннями, а також відбудуться тут два вечори пам᾽яті папи Івана Павла ІІ.


Повідомив о. Олег Лука
сотрудник храму Зіслання Святого Духа с. Наварія

Довідка:

 

Фотовиставка «Іван Павло ІІ і Україна», створена з ініціативи Львівської архиєпархії Інститутом історії Церкви УКУ і присвячена 10 річниці візиту блаженного Папи до України.

 

На восьми спеціальних банерах працівники Інституту історії Церкви представили головні аспекти взаємин Римського Престолу під час понтифікату Івана Павла ІІ та УГКЦ, як в Україні, так і на поселеннях. Кожен банер присвячений певній тематиці, а саме: «Іван Павло II та Україна», «Іван Павло ІІ та Патріарх Йосип (Сліпий)», «Шляхами української діаспори», «Тисячоліття Хрещення України-Руси», «Іван Павло ІІ та вихід УГКЦ з підпілля», «400-ліття Берестейської і 350-ліття Ужгородської уній», «Візит Папи Івана Павла ІІ до України» та «Іван Павло ІІ в пам’яті та пам’ятках України».

 

Виставка «Іван Павло ІІ і Україна» є пересувною і легко транспортується. Зацікавлених у розміщенні виставки просимо звертатися до Прес-служби Львівської архиєпархії за номером телефону 261 21 90.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua