//

Віслюки Його Святості. На папської фермі новий контингент

Триває перебування Папи Бенедикта XVI в літній резиденції на озері,  за 30 км від Риму. Крім невеликого палацу і обсерваторії, тут у Римського Папи є бджоли, кури, корови і цілий персиковий сад.

 

Як повідомила ватиканська газета «Оссерваторе Романо», у новому сезоні Понтифіка очікував певний дачний апгрейд. По-перше, було відреставровано крило палацу, що виходить до озера. Раніше ці приміщення займала Ватиканська обсерваторія, що переїхала, як відомо, в 2009 році в колишній монастир базиліан біля самої межі з площею Альбано. Тепер тут розташовуються на другому поверсі - нові зали для аудієнцій, в самому низу виділено кілька кімнат для швейцарської гвардії, і на останньому - пункт швидкої допомоги з сучасним обладнанням - до послуг паломників, що прибувають до палацу з нагоди аудієнцій та інших відкритих публічних заходів.

 

Реставраційні роботи торкнулися і церкви св. Томмазо да Вілланова, де Папа зазвичай служить месу 15 серпня (на Вознесіння Марії). Все, що стосувалося фасаду, вже завершено і до фіналу наближається внутрішнє оздоблення. Вдумлива реставрація за ескізами Берніні  повинна повернути храму первісний вигляд.

 

І нарешті, новини з папської ферми. «Ми насадили два невеликих виноградника, - повідомляє директор папських вілл пан Петрілло, - один з червоним виноградом і один з білим. У Папи, звичайно, буде нагода їх побачити, мабуть, під час однієї з його недільних прогулянок, вони зазвичай тривають довше, ніж у будні дні, які навіть тут, в Кастель, він присвячує роботі, творчості та роздумам.


Я з задоволенням їх йому покажу, оскільки для нас вони особливо символічні. Місце для посадки обрано прямо біля підніжжя статуї Доброго Пастиря. Так що на Віллах ми охрестили його «виноградником Доброго Пастиря». (Можливо це алюзія на перші слова Бенедикта XVI, звернені до народу після свого обрання, коли він назвав себе «скромним смиренним трудівником у винограднику Господньому», прим. пер.) А також Папа зможе зустрітися на прогулянці з двома новими мешканцями ферми. Папським віллам недавно подарували двох осляток, якими нині ревно опікується вся громада».

 

Чи зможе зустрітися і погодувати їх шматочком цукру. Не виключено, що і це є символом - переговорів з лефевристами, що затягнулися, а також побажання їх швидкого і благополучного завершення.

За матеріалами Ратцінґер-Інформ