//

Віртуальне паломництво до гробу Св. Франциска Асизького

У святині Св. Франциска Асизького встановили дві відеокамери у крипті базиліки, щоб католики з усього світу могли здійснювати "Віртуальне паломництво" до могили святого.

 

Встановлення веб-камер, які доступні на www.sanfrancesco.org, збігається з відновленням роботи крипти святого Франциска, який було закрито 25 лютого на ремонт і технічне оснащення.

 

Крипта є місцем упокоєння останків святого з 1230 року.

 

Шанувальники Св. Франциска, засновника францисканців, також можуть надіслати свої запити молитви latuapreghiera@sanfrancesco.org.

 

Президент Італійської Конференції єпископів кардинал Анджело Баньяско головував на повторному відкритті крипти 9 квітня.

 

Головний опікун монастиря в Асижі, о. Джузеппе П’ємонтезе, сказав "L'Osservatore Romano": "Приготування та очікування до візиту Папи Бенедикта XVI наступного жовтня мотивували відновлення первинної пишності цього місця, що є центром і серцем Асижу та францисканців у всьому світі."

 

Завдяки роботі Серхіо Фузетті, стіни крипти - які були почорнілими від диму свічок - відновлені до їх оригінального червоного кольору. Також було встановлено нову систему освітлення.

 

Останнє відновлення крипти відбулося у 1818 році за Папи Пія VII, коли робітники ретельно розкопали область навколо гробниці так, що вона може бути видимою для паломників уперше в історії.

 

За матеріалами CNA