//

Вірні УГКЦ розпочали молитовно читати Святе Письмо в сім’ях, готуючись до 1025-ліття Хрещення Русі-України

З 27 листопада 2011 року до 28 липня 2013 року вірні Української Греко-Католицької Церкви молитовно читатимуть Святе Письмо в сім’ях. План щоденної молитви з читанням Святого Письма в сім’ї, розроблений Патріаршою катехитичною комісією в рамках Біблійного апостоляту, затверджено на П’ятдесят четвертій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, що відбулася у Львові-Брюховичах 27-28 жовтня 2011 року. Мета акції - духовно підготувати вірних до відзначення 1025-річниці Хрещення Русі-України.

 

«Я заохочую всіх вірних використовувати запропоновану програму щоденної молитви з читанням Святого Письма. Відомо, що Святе Письмо є найважливішою книгою кожного християнина. Тож прошу наших вірних не боятися читати Святе Письмо з вірою та відкритим серцем, щоби почути Боже Слово, прийняти Його до своїх сердець та жити згідно з Ним», − зазначив у коментарі Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

 

За словами о. Тараса Барщевського, координатора Біблійного апостоляту УГКЦ, для прочитання запропоновано весь Новий Завіт і вибрані уривки Старого Завіту. «Новий Завіт будемо читати за порядком, від Євангелія Матея до книги Одкровення, а Старий Завіт – теж у послідовності книг, однак тільки вибрані уривки, за винятком псалмів, які будемо читати щодня», − пояснив о. Тарас.

 

Крім того, священик наголосив на тому, що тексти Старого Завіту вибрані з огляду на історію спасіння, щоб подати всі її найважливіші моменти. «Уривки з історії спасіння доповнені уривками, які читаються в нас згідно з паремійником: протягом цих 610 днів прочитаємо всі уривки Старого Завіту, які пропонує наша Літургія», − сказав координатор Біблійного апостоляту УГКЦ.

 

«Нехай наша спільна молитва буде символом єдності з усією Церквою, яка з вдячністю і радістю духовно готується до святкування 1025-ліття великого Божого дару Хрещення Русі-України», − сказав на завершення о. Тарас.

 

Департамент інформації УГКЦ