//

Вірні УГКЦ Буенос-Айреса відсвяткували престольний празник катедрального собору

14 жовтня у катедральному соборі Покрови Пресвятої Богородиці, що в місті Буенос-Айрес (Аргентина), відсвяткували храмовий празник. Цього року свято мало особливий характер тому, що припало на 25-ту річницю відвідин української єпархії в Аргентині Святішим Отцем блаженним Іваном Павлом ІІ.

 

Урочистості розпочалися Божественною Літургією, яку очолив Владика Даниїл Козлінський, Апостольський адміністратор єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині. Співслужили з ним священики провінції Буенос-Айрес: протосинкел Люїс Глинка ЧМФ, канцлер Назарій Кащак, Михайло Гримач, Карлос Балінья, Карлос Карбоч, Дієго Фламіні та Давид Аргібай.

 

Особливими гостями на святі стали: Преосвящений Владика Шарбель Мергі, Єпарх Маронітської Східної Католицької Церкви, монсеньйор Арнальдо Каталан, секретар Апостольської нунціатури в Аргентині, а також сестри василіанки, сестри Згромадження Непорочної Діви Марії, представники українського посольства, голови товариств і культурно-просвітницьких організацій.

 

У проповіді Владика Даниїл провів паралель між словами блаженного Івана Павла ІІ та Святішого Отця Бенедикта ХVI, зазначивши, що «треба відкривати двері наших сердець, наших душ, не боятися пускати в них Христа». Беручи до уваги проголошений Церквою Рік віри, єпископ заохотив «перенести його в площину всього нашого життя».

 

На завершення проповіді архиєрей подякував усім присутнім за спільну молитву та поручив вірних під покров та заступництво Пресвятої Богородиці.

 

У рамках святкування вірні мали нагоду переглянути фільм з унікальними  записами про приїзд блаженного Папи Івана Павла ІІ до катедрального собору в Буенос-Айресі.

 

Завершилися урочистості святковим обідом та концертом.

 

Повідомив о. Назарій Кащак

 

Довідка:

1987 року з пастирським візитом до Аргентини прибув блаженний Папа Іван Павло ІІ.

На запрошення Владики Андрія (Сапеляка), Єпископа УГКЦ в Аргентині, Святіший Отець відвідав також і катедральний собор в Буенос-Айресі (на фото), де його вітала численна українська громада на чолі з духовенством.

Під час Молебню в катедральному соборі блаженний Папа Іван Павло ІІ коронував мозаїчну запрестольну ікону Пресвятої Богородиці.

Джерело: www.ugcc.org.ua