//

Вірні Пакистану відзначили річницю смерті міністра-католика

Християни Пакистану надіслали до Бенедикта ХVI лист з проханням, щоб Папа дав згоду розпочати беатифікаційний процес колишнього міністра у справах меншин Шахбаза Бхатті, який загинув 2011 р. Петицію підписали також деякі представники мусульманської та індуїстської спільнот, а також інших віросповідань. Вони впевнені, що убитий політик католицького віровизнання був «мучеником за віру».

 

У річницю смерті Бхатті, 2 березня, у багатьох містах Пакистану відбулись молитовні зустрічі в пам'ять про загиблого. Голова єпископської конференції Пакистану Архиєпископ Джозеф Кутc очолив св. Літургію у Фейсалабаді. У проповіді єрарх підкреслив, що Шахбаз Бхатті був послом миру, любові, рівності та братерства. «Ми будемо продовжувати наші змагання, йдучи його шляхом», – сказав Архиєпископ Кутс.

 

Шахбаз Бхатті був рішуче проти прийнятого в Пакистані закону про богохульство, який передбачає жорстке покарання за образу почуттів мусульманської більшості. Закон застосовували для придушення релігійних меншин в країні.

 

Замах на міністра відбувся в центрі Ісламабаду, коли політик прямував на роботу. Незважаючи на погрози, які він отримував від талібів, влада не забезпечила йому належної охорони. До автомобіля міністра на мотоциклах під'їхали троє озброєних людей і застрелили його.

 

Шахбаз Бхатті був першим в історії Пакистану християнином на посаді міністра. У своїй роботі він активно захищав права немусульманського населення, в тому числі християн.

 

За матеріалами: radiovaticana.org