//

Вірні оцінюють ситуацію в Церкві

Інститут Статистики Католицької Церкви розповсюдив між вірними 200 анкет, за допомогою яких планує оцінити стан Церкви в Польщі.
«Це дослідження не є типовим для Інституту. Воно швидще належить до якісних досліджень», - стверджує отець професор Вітольд Зданєвіч, директор ІСКЦ. Понад 200 осіб з усіх дієцезій та різних видів парафій було запрошено погодитись на проведення поглибленого інтерв’ю методом так званого діагностичного дослідження. "Наші опитувані виступили цього разу як експерти, що знають не лише своє локальне середовище, а і орієнтуються в ситуації цілої Церкви в Польщі, - додає отець Зданєвіч.
Подібні дослідження проводив у 1986 році паллотинський часопис Цариця Апостолів, також у 1905 році редакція єзуїтського видання «Przegląd Powszechnу» оголосила анкетування на тему: «Які конкретні завдання повинен виконати католицизм зараз в Польщі?» В опитуванні 1905 року анкету заповнило 76 видатних особистостей публічного життя а також члени восьми католицьких асоціацій та інституцій. Анкети 1986 року опубліковано в книжці під редакцією Томаша Волька(Tomasza Wołka).
 

З огляду на попередні журналістські дослідження, ІСКЦ здійснив спробу дослідження громадської думки щодо трьох ключових питань: ситуації Церкви на локальному рівні(парохія), ситуації цілої Церкви в Польщі та ролі Церкви в Польщі через 20 років. Результати опрацювання анкет буде опубліковано у співпраці з одним із загальнопольських католицьких тижневиків.
 

За матеріалами: Fronda.pl