//

Вінницьке «Вікно життя» врятувало дитину

В ніч з 12 на 13 лютого у вінницьке «Вікно життя», що діє при монастирі Сестер-Каносіянок, поклали дитину. За рік існування вікна – це перший випадок.

 

«Це було близько півночі. У нас в монастирі спрацювала сигналізація і ми пішли подивитись, - розповіли CREDO у монастирі Сестер-Каносіянок. – На вулиці був сильний мороз, а у вікні лежало і плакало немовля. Ми його помили, переодягнули в дитячий одяг, який тримаємо для цього випадку. Це була дівчинка».

 

Цієї ж ночі дитину забрала швидка, і після обстеження відвезла у вінницький Центр матері і дитини. За висновками лікарів дівчинка здорова і має вагу 3 кг 115 грамів та зріст 52 см.

 

«Слава Богу, що дитину принесли до нас, а не залишили на смітнику чи десь у під’їзді», - кажуть монахині.

 

Вінницьке «Вікно життя» відкрили при римо-католицькому монастирі Дочок Милосердя Каносіянок 14 лютого 2011 року, за рік до того, як у нього вперше поклали дитину. Вікно є абсолютно анонімним. Навколо нього немає камер спостереження, а у кімнаті, в якій воно розташоване, люди з’являться лише через кілька хвилин після того, як туди покладуть немовля. У вікні постійно підтримується комфортна для дитини температура. Саме вікно, хоч і розташоване у центрі міста, але від людної вулиці його закриває прилеглий будинок. Важливо, що ще протягом кількох місяців мати може забрати свою дитину з міського Центру Матері і Дитини.

 

Подібні «Вікна життя» діють при католицьких закладах Львова, Тернополя, Києва та інших міст України.

 

Джерело: CREDO