//

Викрадена в Пакистані мусульманином католицька дівчина залишиться жити в його сім'ї

Викрадена, насильно навернена в іслам і видана заміж католицька дівчина Фарах Хатім залишиться жити в мусульманській сім'ї чоловіка. Відповідно до інформації Fides, це рішення Верховний суд пакистанської провінції Пенджаб прийняв на слуханні справи Фарах 20 липня.


Апеляція до Верховного суду була представлена «Всепакистанським альянсом меншин» («All Pakistan Minorities Alliance») після того, як суд першої інстанції відхилив клопотання, подане членами сім'ї дівчини, що бажали її повернути. Відповідно до джерел Fides, Верховний суд призначив слухання на 19 липня, наказавши поліції привезти дівчину. Поліцейські не змогли виконати наказ судді. Вони повернулися ні з чим, сказавши, що дівчина хвора. Суддя виписав ще один ордер. Лише тоді Фарах доставили до залу суду.


За інформацією Fides, 20 липня Фарах з'явилася в залі суду із сльозами на очах. На питання судді, яку сім'ю вона вибирає, Фарах відповіла «обидві». Коли суддя сказав, що це неможливо, і повторив питання, дівчина сказала, що залишиться жити в сім'ї чоловіка.


Суддя дозволив Фарах поговорити впродовж 10 хвилин зі своєю сім'єю. Fides стверджує, що дівчина явно показала, що засмучена, але не може повернутися. Сім'ї Фарах залишається лише здогадуватись про причини відмови дівчини повернутися додому: можливо, суть полягає в погрозах. У її сім'ї не виключають також, що Фарах вагітна. В цьому випадку вона не може залишити чоловіка, оскільки за пакистанськими законами буде знехтувана і не зможе більше вийти заміж.


24-річна студентка медичного коледжу Фарах Хатім була викрадена вранці 8 травня в Рахім Яр Хані, адміністративному центрі однойменного району на південному сході провінції Пенджаб. Викрадення організував мусульманин Зішан Ільяс. Дівчину проти волі навернули в іслам і видали за нього заміж. З того часу, як до справи про викрадення Фарах Хатім підключилися єпархія Пенджабу і Національна комісія «Правосуддя і мир», вона набула міжнародного розголосу. Проте на багаточисельні вимоги суду привезти дівчину на розгляд справи її нова мусульманська сім'я, як правило, не реагувала.


Джерело: Седмица.Ru