//

Виклики для Ради Сприяння Новій Євангелізації

На сторінках „L'Osservatore Romano” в роздумах на тему документу Бенедикта XVI „Ubicumque et semper”, яким створено Раду Сприяння Новій Євангелізації, патріарх Венеції кардинал Анджело Скола розважає над тим, що ж є «тяжким випробовуванням», про яке Папа говорить одразу на початку.
 

 

Папа - пригадує пурпурат,- цитує адгортацію „Christifideles laici” Івана Павла ІІ: «Цілі країни і народи, в яких колись релігія і християнське життя квітли і дали початок спільноті живої і динамічної віри, сьогодні виставлені перед важким випробуванням, а деколи підлягають процесу радикальних змін внаслідок нейтралізації, секуляризму і атеїзму»(№34).
 

 

«Захід, який в свій час міг сказати про себе, що є християнським, мусить нині давати раду з тим, що Анрі де Любак назвав «драмою атеїстичного гуманізму». Індиферентизм, секуляризм і атеїзм, які різноманітними способами і в різних версіях поширювались в ХХ столітті і аж до наших днів як дороги, що провадять до визволення людини і осягнення нею своєї відповідної величі, часто виявлялись помилковими. А те, що очікувалось як багатообіцяючий світанок, виявляється зараз в постаті «важкого випробовування». Бачимо це по впливові, який, принаймні в Європі, відкидання християнської віри мало на форми життя особистого… і спільнотного, як показують недавні появи найважливіших проблем,таких, наприклад, як економічна криза, імміграція та інтегральний розвиток народів »- написав патріарх Венеції.
 

 

На думку кардинала Сколи ініціатива Папи щодо створення Ради Сприяння Новій Євангелізації «є цінним рішенням, щоб поділяти випробування мужчин і жінок, які борються з драматичними трансформаціями .Бог став близьким до людей, стоїть поруч кожного. Тому серце кожної людини, знає вона про це чи ні, завжди тужить за Богом і прагне зустріти Того, який, як читаємо в Gaudium et spes (№. 22), об’являється в повноті людини самій людині і виявляє їй її найвище покликання».
 

 

За матеріалами: ЕКАІ