//

Викладач УКУ: «Сподіваюся, це не системна політика ВО «Свобода»

Як вже повідомляв наш сайт, Львівська міська рада відмовила Українському Католицькому Університету в звільненні від орендної плати на землю. За інформацією Zaxid.net, ця відмова була обумовлена поведінкою депутатів міськради, які є членами ВО «Свобода» та Партії Регіонів. Ця ситуація є доволі незвичайною, оскільки ВО «Свобода» під час минулої виборчої кампанії широко рекламувала такий факт, що їхній лідер – п. Олег Тягнибок, походить з родини, яка дала УГКЦ багатьох видатних душпастирів.

 

Прокоментувати цю ситуацію ми поросили пана Юрія Підлісного, котрий є викладачем філософії УКУ та Головою Комісії УГКЦ у справах мирян.

 

«Маю таке суб’єктивне враження, що історія з УКУ і «Свободою», це реакція цієї партії на слова пана Мирослава Мариновича, віце-ректора нашого Університету. Хоча є низка запитань, які ще можна поставити ВО «Свободі» стосовно спроб деяких її представників позбавити приміщення УМХ (Українська молодь Христові – ред.)». - коментує ситуацію пан Підлісний. – «мотиви такої поведінки ВО «Свобода» як мінімум дивні, адже у Тягнибока, лідера ВО «Свобода», у родині було багато видатних діячів УГКЦ, а також священиків і тих, хто засновував УМХ. Маю надію, що це прикре непорозуміння, як висловився секретар міськради п. Павлюк, а не системна політика ВО «Свободи» щодо УКУ та громадських організацій УГКЦ».