//

Військовослужбовці взяли участь у паломництві до Крехівської ікони Богородиці

У суботу, 15 вересня, військовослужбовці із сім’ями м. Ковирі взяли участь у паломництві до Крехівської чудотворної ікони Богородиці, яке організували капелани Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії. У цю духовну мандрівку із прочанами вирушив капелан брат Мирон Горбовий.

 

Прибувши на місце разом із ченцями військові взяли участь у ранішній Святій Літургії. Під час Богослужіння прочани приступили до святої Тайни  Сповіді та Причастя. По завершенні спільної молитви для прочан провів екскурсію Василіанським монастирем брат Рафаїл, який розповів про перше молитовне згромадження засноване ченцями Києво-Печерської Лаври Йоілем та Сильвестром, розбудову обителі гетьманом Станіславом Жолкевським та відродження святині у незалежній Україні.

 

Наступною зупинкою духовної мандрівки прочан стало місто Жовква. Військові молилися у храмі Серця христового монастиря Чину Святого Василія Великого, Св. Лаврентія та Св. Йосафата. Окрім цього паломники оглянули замок роду Жолкевських, Глинську браму та єврейську синагогу.

 

Цьогорічне паломництво до Крехова стало першим за багато років у якому взяли участь військові із вм. Ковирі. Незважаючи на дощ, прочани з великим задоволенням та щирою молитвою відвідували усі святі місця. Духовна мандрівка для військових стала доброю нагодою відвідати нові місця, духовно оновитися, а головне зустрітися з Богом. 

 

Джерело: ugcc.lviv.ua