//

Військові медики взяли участь в паломництві до Гошева

11 листопада, працівники Військово-медичного клінічного центру Західного Регіону взяли участь в паломництві до чудотворної ікони Гошівської Матері Божої.

 

Разом із прочанами в прощу вирушив військовий капелан брат Мирон Горбовий. Першою зупинкою медиків став монастир Згромадження Сестер Пресвятої родини, що у Гошеві. У чернечій обителі сестри провели екскурсію паломникам зі Львова, розповіли про історію та діяльність Згромадження. Зокрема, медики молилися у крипті слугині Божої сестри Терези-Теклі Юзефів, засновниці чернечого Згромадження.

 

Наступною зупинкою паломників став Гошівський чоловічий монастир Чину Святого Василія Великого, який знаходиться на Ясній Горі. У монашій Церкві військові медики взяли участь у Святій Літургії, після якої чернець обителі брат Мар’ян провів екскурсію монастирем та розповів історію Гошівської чудотворної ікони Матері  Божої.

 

Насамкінець, паломники завітали до храму Серця Ісуса і Серця Марії, що у м. Долина. Настоятель храму о. Вітольд Левицький радо прийняв паломників та організував для медиків концерт духовної пісні. На завершення прощі отець Вітольд уділив благословення та наголосив, що завжди радий буде Львівським паломникам у Долинянській Святині.

 

Проща до ікони Гошівської Богородиці, стала черговим паломництвом працівників Військово-медичного клінічного центру Західного Регіону по святих місцях Галичини. Висловлюємо надію, що ці молитовні заходи переростуть у добрі справи на дорозі їхнього служіння іншим людям.

 

Повідомив військовий капелан Львівської Архиєпархії, брат Мирон Горбовий

Джерело: www.ugcc.lviv.ua