//

Військові капелани взяли участь у поминальних заходах під Крутами

29 січня у Крутах (Чернігівська обл.), де відбувся у 1918 році бій молодих студентів за волю батьківщини, а сьогодні стоїть величний меморіальний комплекс «Пам'яті героїв Крут», відбулися поминальні заходи.

 

У церемонії взяли участь представники влади, українські  політичні партії, громадські організації, військовослужбовці Внутрішніх військ МВС та Збройних Сил України, студенти з львівського ліцею ім. Героїв Крут та військового коледжу у Чернігові, студенти пенітеціарного ліцею м. Чернігова.

 

Після покладання квітів відбулася міжконфесійна панахида за участю представників духовенства УПЦ КП на чолі з єпископом Євстратієм (Зорею) та духовенством УГКЦ разом з владикою Йосифом Міляном, єпископом-помічником Київської Архиєпархії. Серед присутніх були військові капелани о. Дам'ян Габорій, о. Роман Пушка та о. Богдан Вихор.

 

Після завершення офіційної частини владика Йосиф з капеланами побували у музеї, який розташований у вагонах на території комплексу.

 

Цього ж дня у Ніжині відбулася міжконфесійна панахида на місці, де запланували звести пам'ятник загиблим під Крутами.

 

Довідка:

29 січня 1918 року відбулася трагічна подія в українській історії – бій під Крутами. Уряд УНР, опинившись без війська, кинув на протистояння з Червоною Армією, що йшла на Київ, кілька сотень малоозброєних українських студентів та гімназистів. Майже всі вони полягли у нерівному бою.

Повідомив о. Дам'ян Габорій
Джерело: http://www.kapelanstvo.org.ua