//

Вийшов останній номер «Благовісника» Блаженнішого Любомира (Гузара)

Вийшов особливий одинадцятий номер «Благовісника Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Любомира (Гузара)». Він відзначається тим, що містить матеріали за два останні місяці (січень-лютий) служіння Блаженнішого Любомира.


Видання є зібранням найважливіших документів з сучасного життя УГКЦ. Розпочинається Благовісник традиційно документами Апостольської столиці. Цього разу це чотири звернення Святішого Отця Венедикта ХVI, серед яких «Послання з нагоди Всесвітнього Дня мігрантів і біженців 16 січня 2011 року». В ньому Понтифік закликає людство творити одну родину, налагоджувати братерські стосунки, щоб в соціальній, політичній та інституційній сферах зростали розуміння і взаємоповага між народами та культурами.


«Документи Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви» - друга частина Благовісника, містить вітання, проповіді, промови та звернення Глави УГКЦ. Серед статей Подячне слово, виголошене під час урочистої Архиєрейської Божественної Літургії з нагоди десятиріччя Патріаршого служіння. В тексті зокрема йдеться, що відзначення будь-якого ювілею – це, насамперед, нагода для подяки. Однак, за словами Блаженнішого Любомира, його діяльність – тільки невеличкий внесок у роботу багатьох. Спільні зусилля владика назвав соборною працею і закликав продовжувати її - сердечно, сумлінно, з великим запалом, щоби розвивалися наша Церква і наш народ.


Загалом структура часопису не змінилася, втім має лише два розділи і рубрику, зібрану на основі матеріалів Департаменту інформації УГКЦ - "Хроніка подій". Текстове наповнення журналу знаходиться на 44 сторінках, які розділяє кольорова вкладка зі світлинами. Розповсюджується «Благовісник» в більшості єпархій УГКЦ. Придбати його можна зокрема у книгарні на Свято-Юрській горі у Львові.


Головний редактор «Благовісника Блаженнішого Любомира (Гузара)» - сам Владика Любомир. Упорядник і літературний редактор Ірина Голота та художньо-технічний редактор Роман Гера запевняють, що традиція видання перериватися не буде й вже на початку наступного року вийде «Благовісник Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава Шевчука», в якому будуть зібрані документи за перший рік служіння нового Глави УГКЦ.

Джерело: Департамент інформації УГКЦ