//

Вийшов друком перший номер «Благовісника» Блаженнішого Святослава Шевчука

Вийшов у світ «Благовісник Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви», у якому зібрано офіційні матеріали УГКЦ за 2011 рік. Видання розраховане передусім на богословів – єпископів, священиків, семінаристів тощо. Однак книжка буде цікавою і мирянам, які хочуть знати й читати слово своєї Церкви.

 

«Благовісник» за 2011 рік містить такі розділи: «Документи Апостольської Столиці» (послання Святішого Отця Венедикта XVI з різних нагод), «Документи Адміністратора Верховноархиєпископської УГКЦ Високопреосвященного Владики Ігоря Возняка», «Документи Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука» (грамоти та декрети, звернення та послання, проповіді та промови), «Документи Синоду Єпископів УГКЦ», «Документи Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ», «Документи Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій», «Хроніка подій». Доповненням до перелічених матеріалів слугує додаток із кольоровими фотографіями, які ілюструють найважливіші події 2011 року. Особливістю цього «Благовісника» є матеріали теперішнього Львівського Митрополита  Ігоря (Возняка), який, згідно з канонічним правом, до обрання нового Глави УГКЦ був Адміністратором Церкви. Крім того, у розділі «Документи Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука» містяться важливі декрети про заснування нових митрополій в УГКЦ, якими є Львівська, Тернопільська та Івано-Франківська. Також у розділі є перші звернення, послання, проповіді та промови до вірних УГКЦ нового Глави УГКЦ. Слід відзначити Пастирський лист до вірних «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», в якому визначені пріоритети стратегічного розвитку Греко-Католицької Церкви до 2020 року.

 

Ознайомитися із «Благовісником» можна в державних обласних бібліотеках України. З питань придбання просимо звертатися за телефоном: (0322) 97-11-21.

 

Департамент інформації УГКЦ