//

Вийшли друком допоміжні матеріали для проведення Євхаристійного тижня в парфіях УГКЦ

Готуючись до святкування 1025-ліття хрещення Русі-України, Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ постановив провести 2012 рік в УГКЦ роком Святих Таїнств з особливим акцетом на Євхаристійний тиждень. Оргкомітет організації та проведення Року Святих Таїнств опрацював план проведення Євхаристійного тижня на парафіях УГКЦ та видав допоміжні матеріали - видання «Євхаристійний тиждень у парафіях УГКЦ». Ця книжечка є допоміжним та потрібним матеріалом для священиків, катехитів, дітей, молоді, дорослих. У виданні можна знайти детальний план проведення Євхаристійного тижня, рекомендації для священнослужителів, цитати та висловлювання із Святого Письма, Катехизму УГКЦ.

 

Серед цитат Святих Отців можна прочитати глибокі думки про Євхаристію св. Ігнатія Богоносця, св. Юстина Мученика, св. Іринея Ліонського, св. Івана Золотоустого, св. Атанасія Великого, св. Кирила Єрусалимського, св. Василія Великого, св. Єфрема Сирина, св. Івана Дамаскина, св. Івана Касіяна. Крім того, у книжці містяться Пастирські послання Митрополита Андрея Шептицького у яких він звертається до духовенства та вірних, вказуючи необхідність постійної участі у Пресвятій Євхаристії, яка необхідна до вічного спасіння. У книжечці використані фрагменти із «Посланіє Пастирське до вірних своїх Єпархій. О частім Святім Причастію», «Пастирське послання Митрополита Андрея до духовенства та вірних. Про Пресвяту Євхаристію», «Пастирське послання Митрополита Андрея до духовенства та вірних. До тих, що на Пасху не причащалися».

 

За словами о. Михайла Гарвата, голови оргкомітету організації та проведення Року Святих Таїнств, видання «Євхаристійний тиждень у парафіях УГКЦ» буде завжди актуальним для священнослужителів, які дбають про гідне приготування своїх вірних до прийняття Тіла і Крові Господа нашого Ісуса Христа, а також для катехитів, які готують дітей до Першої Святої Сповіді та Євхаристії та заохочують їх приймати Святе Причастя протягом свого життя». Наразі примірники цього видання направлені у катехитичні комісії архиєпархій, єпархій і екзархатів УГКЦ в Україні. Звідси матеріали мають потрапити до парафій для належного проведення Євхаристійного тижня», - прокоментував о. Михайло.

 

Електронний варіант книжечки «Євхаристійний тиждень у парафіях УГКЦ»  можна завантажити за такими посиланнями

http://www.ugcc.org.ua/2302.0.html

та

http://kk-kgva.org.ua/сatechetical-literature/articles/jevxaristijnij-tizhden-u-parafijax-ugkc.html

 

Департамент інформації УГКЦ