//

Війна між Китаєм і Ватиканом

Конфлікт між комуністичним Китаєм та Апостольською Столицею, який постійно посилюється, частина китайських єрархів визнає вже «війною». Таким чином ситуацію окреслює кардинал Йосиф Зен.

 


Черговим кроком цієї дороги стала екскомунікація двох нелегально висвячених єпископів. Незважаючи на відсутність дозволу Ватикану, вони мають дозвіл провладних єпископів.  Китайська влада не перестає добиватись вимушеного послуху від китайських католиків, а навіть насильно заставляють єпископів брати участь в нелегальних церемоніях, часто привозячи їх насильно до місць, де висвячують невірних Римові єпископів.

 


Кардинал Зен закликав лояльних до комуністичної влади єпископів створити собі нову церкву замість того, щоб окреслювати себе і називати Католицькою Церквою. Єрарх ясно говорить про те, що ситуація католиків в Китаї означає вже в суті війну між вірними Римові католиками і «католиками», лояльними до Пекіну. Загострення ситуації в Китаї означає відкинення владою Китаю запропонованої Ватиканом політики діалогу і «відлиги».

 

За матеріалами: fronda.pl