//

Вифлеєм надихає до захисту життя

Католицький Медичний Центр Воскресіння в Чикаго, у співпраці з двома асоціаціями захисту зачатого життя, є першим медичним закладом у Сполучених Штатах, який прийняв так званий "Вифлеємський Проект". Це спеціальна програма з надання допомоги жінкам, які прийняли рішення відмовитися від аборту за допомогою хімічних таблеток у третьому місяці вагітності.

 

Пов’язаність з Вифлеємом - місцем народження Господа Ісуса - нагадує про потребу піклування про кожну дитину від моменту її зачаття.

 

"Вифлеємський Проект" став ініціативою католицької лікарні у Чикаго і призначений допомагати матерям, які після прибуття до лікарні з метою переривання вагітності натомість відмовляються від вчинення аборту.
Завдяки участі медичного персоналу та волонтерів протягом останніх трьох місяців вдалося врятувати життя трьох ще не народжених дітей. Їх матері відмовилися від застосування абортивних таблеток і погодилися на запропоновану терапію.

 

Активісти "Ліги Боротьби за Право на Життя" висловили готовність допомоги у реалізації їх ініціативи у будь-якій іншій лікарні. Учасники акції порятунку життя під гаслом "Вифлеємський Проект" повні рішучості реалізувати його у п'яти наступних лікарнях.

 

Американські католицькі лікарні стали об'єктом критики і ретельного спостереження після того, як в грудні 2010 р. єпископ Фенікс заборонив вживання визначення "католицька" одній з них, де лікарі зробили переривання вагітності, що загрожувала, на їхню думку, життю матері.

 

За матеріалами Radio Watykańskie