//

Відзначення 150-ти ліття храму в с. Кожичі на Яворівщині

У неділю 23 жовтня, в день пам’яті св. отців VI-го Вселенського Собору, владика Венедикт Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії, відвідав парохію Воздвиження Чесного Животворящого Хреста в с. Кожичі, Янівського протопресвітерату (Яворівський р-н) з нагоди святкування 150-тої річниці парохіяльного храму.

 

Архиєреєві на святковій Літургії співлужили протопресвітер Янівського деканату о. Іван Нижник, адміністратор храму о. Іван Михайлевський та священнослужителі з сусідніх парохій.


В часі проповіді єпископ-помічник Львівський зазначив, наскільки важливо в нашому житті прощати один одному і любити ворогів наших, оскільки Ісус Христос прощає кожного з нас, коли ми приходимо до тайни Покаяння: «Бог все прощає, бо любить, він не може не простити. Ісус Христос огорнув своєю любов’ю і своїм прощенням усіх нас, коли помер на хресті».

 

Після закінчення Літургії владика Венедикт, привітав усіх парохіян з визначною датою в житті їхнього храму та в особі голови Церковного братства п. Богдана Копака нагородив почесною грамотою усіх членів парохіяльного комітету за ревне та віддане служіння для потреб парохії Воздвиження Чесного Хреста с. Кожичі.

 

В свою чергу адміністратор храму о. Іван Михайлевський подякував Архиєреєві за його пастирське благословення та присутність на цьому торжестві і в знак подяки подарував хрест привезений з Єрусалиму.

 

З нагоди ювілею храму владика Венедикт разом з співслужителями освятив пам’ятний хрест поблизу парохіяльної церкви і окропив усіх присутніх свяченою водою.

 

По закінченні торжества Архиєрей оглянув будову нового храму і висловив своє побажання наступного разу приїхати сюди уже на його освячення.


Роман Соколенко
Джерело: Прес-служба Львівської Архиєпархії