//

Відзначена 77 річниця знищення союзниками трогірських церков

У хорватському далматинському містечку Троґір відзначена 77 річниця варварського бомбардування цього містечка англо-американською авіацією в часі ІІ світової війни. В ході цього бомбардування зумисне 150 кілограмовими бомбами було бомбардовано дві церкви, які були повністю стерті з лиця землі.

 

В часі ІІ світової війни Троґір знаходився під італійською окупацією, але не представляв собою військової чи стратегічної цілі. Англо-американські літаки зумисне бомбили церкви св. Михаїла та св. Домініка з ХVІ століття, які у цьому бомбардуванні були цілковито знищені.

 

Джерело: www.ika.hr

 

Довідка «Католицького оглядача»

 

Троґір – невеличке місто в середній Далмації в Хорватії. Зараз нараховує 13 тисяч населення. В часі ІІ світової кількість населення становила близько 8 тисяч. Свого часу в Троґірі існувала римо-католицька єпархія, яка проіснувала до середини ХІХ століття. В часі ІІ світової місто було окуповане Королівством Італія, союзником гітлерівської Німеччини. В ході війни місто неодноразово бомбилося авіацією союзників, хоча не було ані військовим, ані стратегічним об’єктом. В часі цих бомбардувань союзницька авіація вмисне цілилась на історичні та релігійні об’єкти.