//

Відпустовий празник Вознесіння Господнього в Імстичівському монастирі

13 червня 2013 р. Б., у Василіянському монастирі в с. Імстичеві, на Закарпатті, відбулися відпустові святкування з нагоди празника «Вознесіння Господнього». Урочисту Божественну Літургію під час святкувань очолив Протоігумен Василіянської Провінції Св. Миколая Впр. о. Павло Райчинець ЧСВВ, а проповідь виголосив Провінційний Вікарій о. Павло Кречун ЧСВВ.

 

Співслужили Святкову Літургію: Настоятель Монастиря о. Михаїл Станко ЧСВВ, Радник Василіянської Провінції у Словаччині Впр. о. Полікарп Яцош ЧСВВ та єпархіяльні священики греко-католицьких та римо-католицьких довколишніх парафій. Інші священики уділяли вірним Святу Тайну Покаяння-Сповіді.

 

Обслугу святкувань здійснювали брати-василіяни та сестри-монахині. Співав Літургію місцевий парафіяльний хор.

 

«Вознесіння Господнє» зібрало численну кількість паломників в Імстичівському монастирі, які під час богослужінь втаємничувалися в цю подію і правду християнської віри.

 

Ця правда дає нам змогу споглядати Воскреслого Ісуса Христа в повноті Його Слави – праворуч Бога-Отця. До того, як Ісус Вознісся на небо, Його слава після Воскресіння залишалася прихованою під виглядом звичайною людської природи. Коли ж Він вознісся, то перейшов до повноти своєї слави. Водночас, Христос відчинив вхід до «дому Отця» й людині, яка своїми природними силами не має туди вільного доступу.

 

Без сумніву, Христос опромінив своєю небесною славою і тих, що зібралися звеличити Його Вознесіння на Імстичівській чернечій горі.

 

Ісус випереджує нас в дорозі до «Царства Отця» і щоразу у празник Його Вознесіння, сповнює нас надією, що певного дня і ми будемо з Ним навіки.

 

о. Франціск Онисько ЧСВВ
Джерело: www.osbm.org.ua