//

Відомий теолог очікує швидкої канонізації Івана Павла ІІ

Хоча для канонізації Івана Павла II потрібне буде ще чудо за його заступництвом, звершене вже після беатифікації, проте кардинал Жорж Коттьє сподівається, що нинішній Папа Римський не зволікатиме з цією справою.

 

Швейцарський кардинал, який був теологом Папського Дому протягом 1989-2005 років також не здивований швидкістю беатифікаційного процесу. "Це у стилі Івана Павла II", – запевняє один з найближчих співпрацівників Папи - поляка.

 

89-літній ієрарх нагадав, що численні кардинали, що зібралися після смерті Івана Павла II, звернулися до майбутнього Папи Римського з листом, у якому просили якнайшвидше розпочати процес його беатифікації. Це прагнення підтвердили також учасники похорону Святішого Отця, викрикуючи: "Santo subito!" (Святий відразу).

 

На запитання, що він відчував, кожного дня зустрічаюсь із святим, кардинал Коттьє зізнався, що коли він думав про Івана Павла II, йому не спадало на думку слово "святий", однак, він був переконаний, що це був "чоловік Божий".

 

Він також визнав однією з найважливіших подій понтифікату Івана Павло II висловлене у 2000 р. покаяння за гріхи народу Церкви, особливо хрестові походи, інквізицію й антисемітизм. Цей крок був дуже погано прийнятий деякою частиною Римської Курії. "Папа Іван Павло II розмовляв про це з кардиналами і стався своєрідний бунт. Лише деякі з кардиналів сприйняли це з ентузіазмом, а інші упали в паніку", – зізнався колишній теолог Папського Дому.

 

Джерело: wiara.pl