//

Відкриття Дому Милосердя в с. Горохилино

«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя»
Мт. 5,7


День 17 грудня став особливим днем для всієї Чернечої Родини Воплоченого Слова – саме цього дня був відкритий черговий Дім Милосердя. У ньому проживатимуть 11 одиноких матерів та 15 дітей. Опікуватися ними будуть двоє сестер – с. Марія від Дитятка Ісуса (Настоятелька) та с. Марія Різдва Христового. Знаходиться Дім Милосердя у с. Горохолина, Богородчанського району Івано-Франківської області. Сам будинок був подарований одним благодійником.


В цей день розділити спільну радість прийшли родичі, знайомі, жертводавці та жителі села. Відкриття Дому Милосердя розпочалося урочистою Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський Володимир (Війтишин). Йому співслужили о. Йосафат Бойко, ВС, Синкел Івано-Франківської Архиєпархії у справах монашества, о. Теодосій Савчук, ВС, о. Андрій Кудлик, ІІІ Чин ВС та два священики з с. Горохолино.


Спочатку Преосвященніший Митрополит звершив чин освячення каплиці та Святої Трапези (Престола), а після освятив і весь Дім Милосердя, де вже від цього дня будуть проживати матері разом зі своїми дітьми.
В часі Літургії проповідь виголошував о. Йосафат Бойко, ВС, який роз’яснив присутнім справжнє значення слова милосердя, що з латинської мови «misericordia», де «cor,cordis» перекладається як серце, а «miseria», як нещастя, біда.  Також отець наголосив на тому, що саме милосердя характеризує справжніх християн, «без милосердя християнин – мертвий християнин».


Після Літургії, відбувався святковий обід, де всі присутні мали можливість ближче познайомитися з діяльністю Сестер Чернечої Родини Воплоченого Слова, де сестри демонстрували презентацію про працю в Містечку Милосердя, а також його жителі готували невеличку святкову концертну програму.


«Я милосердя хочу, а не жертви» (Мт. 9,13). Цими словами Господь наш Ісус Христос звертається до кожного з нас. Тож чинімо милосердя до наших ближніх, бо той, хто чинить милосердя, «вони зазнають милосердя» (Мт. 5,7), а в іншому випадку – суд, «суд немилосердний для того, хто не чинить милосердя. Милосердя ж понад суд» (Якова 2,13).


Дякуємо всім, хто допомагає нам чинити діла милосердя.

 

о. Йосафат Бойко, ВС