//

Відкриті лекції італійського професора, провідного фахівця у сфері морального богослов’я та біоетики о. Мавріціо Фаджоні «Біоетика і педіатрія»

8-9 квітня провідний фахівець у сфері морального богослов’я та біоетики, професор Академії св. Альфонса (Італія) о. Мавріціо Фаджоні у Школі біоетики УКУ прочитає курс відкритих лекцій «Біоетика і педіатрія».

 

Лекції відбудуться в межах навчальної програми Школи біоетики впродовж двох днів у 216 ауд. філософсько-богословського факультету (вул. Хуторівка, 35а).

 

У своїх лекціях фахівець у галузі морального богослов’я та біоетики о. Мавріціо Фаджоні заторкне найважливіші питання пов’язані з неонатологією (медичною опікою новонароджених). Йтиметься також про особливості розвитку та росту дитини, різноманітні захворювання та патологічні стани недоношених немовлят, особливості лікування та догляду за ними, проблеми, пов’язані з реанімацією новонароджених

 

Довідка.

Отець Мавріціо Фаджоні закінчив медичний факультет університету в м. Піза (Італія). У 1975 році отримав диплом з медицини та хірургії. Вивчав ендокринологію в університеті м. Флоренція. Філософські та богословські студії закінчив 1989 року в богословському центрі Fiorentino. Ліценціат і докторат з морального богослов’я здобув у римській академії Альфонсіана.

Доктор Фаджоні викладає біоетику в академії Альфонсіана. Як гостьовий професор читає лекції в Університеті м. Флоренція, в папських університетах Regina Apostolorum та Антоніанум (м. Рим). Викладав у межах програм з біоетики (Університет Камерно, LUMSA, Католицький університет Рима).

З 2005 року член-кореспондент Папської академії Pro Vita

 

Джерело: http://ucu.edu.ua