//

Відкидання Бога веде до самознищення

Префект Конгрегації Божественного Культу та Дисципліни Таїнств кардинал Антоніо Каньїзарес застеріг перед небезпекою відвернення від Бога: «Основна проблема Європи не є настільки економіка, але відкидання Бога, яке веде до самознищення ».

 


Під час конференції «Іспанія на теперішнє і майбутнє Європи» кардинал виступив з промовою «Християни в демократії», в якій закликав вірних прагнути подолати "моральний зрив, який  переживаємо" і відновити "суспільство, засноване на безумовних етичних основах".

Кардинал наголосив на відповідальності християн взяти участь в "нової євангелізації", яка на його думку, є "найкращим служінням, яке ми можемо запропонувати для нашого суспільства, щоб змінити і подолати цю кризу".

Сучасна ситуація, сказав кардинал, є "не просто структурною чи економічною кризою, а, швидше, кризою людства, розпадом людства, моральним зривом, який виводить за межі наших кордонів і переслідує задоволення за всяку ціну, задоволення заради задоволення, навіть якщо це означає знищення іншого".

 


«Ситуацію необхідно подолати» - додав єрарх. Кардинал Каньїзарес захистив ідентичність Європи, основами якої "були грецька філософія, римське право та християнська віра". Європейська ідентичність "невіддільна від гідності людської особистості як основи всього порядку і того, що стосуються культури, які характерні для нас ", сказав він.

 

 

"Без людської особи жодне суспільство не має майбутнього, без гідності людської особистості немає порядку, який мав би майбутнє" - додав кардинал. Тим не менше, він "повний надії" на майбутнє, і він закликає до "оновленого навернення до Ісуса Христа, починаючи від членів Церкви , яке відкриє велике майбутнє для Європи".

 

За матеріалами: CNA