//

Відійшов до вічності Владика Юліан Вороновський

28 лютого о 18.35 на 77 році життя, 45 році священства, 27 році єпископства відійшов до вічності Владика Юліан Вороновський, вислужений єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Пригадуємо, що 17 лютого Владику Юліана, було прооперовано і він знаходився у реанімаційному відділені Львівської обласної лікарні.

 

Розпорядок похоронних відправ буде повідомлено детальніше.

 

Додаток:

Владика Юліян Вороновський - народився 5 травня 1936 р. в с. Гумниська Бузького району на Львівщині в сім'ї Івана та Ксенії з роду Костишин. Після закінчення середньої школи поступив в Український Поліграфічний Інститут у Львові, котрий закінчив у 1961 році зі спеціальністю інженер-технолог поліграфічного виробництва. Впродовж п'ятнадцяти років працював на різних посадах від інженера до начальника відділу в Проектно-Конструкторському Інституті у м. Львові. Відтак через віровизнання змушений звільнитися і перейти на просту роботу у котельню, де працював до часу виходу УГКЦ із підпілля.

У 1958 році вступив до монастиря Студійського Уставу підпільної Української Греко-Католицької Церкви. Будучи монахом і працюючи на державній роботі, навчався у підпільній Духовній семінарії, що діяла у Львові.

27 жовтня 1968 року у Львові з рук Митрополита Василія (Величковського) отримав ієрейські свячення. З цього часу сповнює служіння священика підпільної УГКЦ, будучи настоятелем, а опісля ігуменом монастиря Студійського уставу.

30 вересня 1986 року отримав єпископські свячення з рук Архиєпископа Володимира (Стернюка). Відтак владику призначено єпископом-помічником місцеблюстителя Львівської архиєпархії. У 1991 році. стає Архимандритом монастиря Студійського Уставу і ректором Львівської духовної семінарії Святого Духа.

У квітні 1993 року. йому доручено адміністрування новоутвореної Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а 17 квітня 1994 року відбулася його інтронізація на правлячого єпископа даної єпархії.

27 жовтня 2011 року повідомлено, що Блаженніший Святослав Шевчук за згодою Синоду Єпископів УГКЦ прийняв зречення Владики Юліана з уряду Єпарха Самбірсько-Дрогобицького. З цього часу Владика Юліан став вислуженим єпископом Самбірсько-Дрогобицьким.

 

Департамент інформації УГКЦ