//

Відбувся заключний гала-концерт фестивалю “Велика Коляда”

У неділю, 30січня 2011 року, відбувся заключний гала-концерт фестивалю “Велика Коляда”.

 

На урочистому закриттю фестивалю побував і Високопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, який привітав і подякував організаторам та учасникам цього святкового дійства: «Мені дуже приємно бачити такі чудові різнобарвні українські строї, а ще більше ваші променіючі світлом обличчя, адже вашим співом ви прославляєте Бога та несете радість людям. Наші колядки є повні змісту, тому дуже важливо, щоб і наша молодь підтримувала цю традицію».

 

Впродовж 12 років у храмі Пресвятої Євхаристії, Центрі душпастирства молоді, що у місті Львові, пл. Музейна, 3, традиційно проводиться різдвяний фестиваль “Велика Коляда” Цей захід був започаткований з метою піднесення духовно-культурного рівня народу, а також для збереження і розвитку різдвяних традицій нашого краю. До участі у фестивалі запрошуються дитячі, юнацькі і дорослі, однорідні і мішані, аматорські і професійні хори, родинні ансамблі, вокально-інструментальні та інструментальні ансамблі, оркестрові колективи, театральні гурти, сольні виконавці.

 

Різдвяний фестиваль “Велика коляда” має на меті глибше пізнання та популяризацію різдвяних традицій усіх куточків України. Цьогорічний фестиваль заохочував учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань та інших різдвяних творів Лемківщини.

 


Віра Ценглевич,

прес-служба Львівської Архиєпархії

Джерело: www.ugcc.lviv.ua