//

Відбувся семінар з підготовки провідників літніх християнських таборів

У реколекційно-відпочинковому центрі Львівської Архиєпархії (Львів-Брюховичі) 5-7 лютого 2012 року відбувся семінар для катехитів на тему: «Святі Таїнства – таїнства життя та любові».

 

Організаторами семінару виступили  Патріарша Катехитична Комісія УГКЦ та Катехитично педагогічний інститут УКУ

 

Метою семінару було розвивати практичні навики катехитів у застосуванні програми літнього християнського табору для дітей та підлітків на 2012 рік «В Господньому саду».

 

Програма літнього християнського табору «В Господньому саду» розроблена Катехитично педагогічним інститутом УКУ та Патріаршою Катехитичною Комісією УГКЦ, керуючись постановою Синоду єпископів УГКЦ, яка проголошує 2012 рік роком Святих Таїнств.

 

Учасники семінару ознайомилися із новими інтерактивними методами праці з дітьми та підлітками у християнських таборах. Зокрема – щодо організації та проведення духовної частини, тематичних зустрічей та дозвілля (ігри, конкурси, забави) у цікавий і корисний спосіб, щоб учасники табору охоче брали в них активну участь.

 

В часі семінару учасники отримали практичний досвід застосування програми «В Господньому саду» – організували та провели окремі частини табору, зокрема – тематичні зустрічі із використанням інтерактивних методів.

 

Катехити, що взяли участь в семінарі зазначили: «Тут, на семінарі, ми на власному досвіді пережили участь у таборі. Це допоможе нам ефективніше зорганізувати і провести табір у наших парафіях».


Повідомив Назар Дуда,
Керівник катехитичних програм для підлітків та молоді КПІ УКУ

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua