//

Відбувся міжєпархіальний з'їзд екзорцистів

В катихичному центрі Монастиря Св. Апостола Андрія в с. Заріччя (поруч с. Делятин), відбувся перший в історії УГКЦ міжєпрхіальний з’їзд священиків, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння екзорцизму та молитов визволення. Участь взяли 15 отців з п’яти єпархій, де крім формаційних конференцій на тему «молитви визволення та служіння екзорцизму» кожен з отців поділився своїм неоціненим досвідом та особливими новими випадками, що трапляються у цьому чому особливому служінні. На завершення отці обговорили наступні питання:

1. Подякувати єпископам за їхнє батьківське Благословення для цієї важливої справи: першого міжєпрхіального з’їзду священиків, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння екзорцизму та молитов визволення.

 

2. Просити місцевих Ієрархів щоби в навчальну програму в семінаріях були включені лекції про молитви визволення та служіння екзорцизму, щоб майбутні священики мале краще розрізнення у цій справі та вчасно могли запропонували адекватну допомогу потребуючим.

 

3. Просити місцевих Ієрархів благословення для проведення семінару для священиків на тему «Молитви визволення та екзорцизму».

 

4. Просити місцевих Ієрархів щоб в кожній єпархії Владики призначили принаймні по три отці екзорцисти.

 

5. Просити місцевих Ієрархів щоби в усіх молитовниках для вірян, що видаються в єпархіях включити молитви за особистий захист та заступництво (наприклад молитва св. Кипріяна та інші).

 

6. Підготовити требник для екзорцистів.

 

7. Звернутися до всіх отців екзорцистів з повідомленням щоб отці свій дозвіл на служіння екзорцизму обов’язково отримали (чи поновили) на письмі, декретом від свого Правлячого Архирея, а також, якщо отці здійснюють своє служіння в іншій єпархії – відповідно дозвіл місцевого Ієрарха.

 

8. Молитися одні за одних, споминати у Св. Літургії та щоб кожен отець просив молитовні групи про молитву за Божу поміч у цьому служінні.

 

9. Створити внутрішній адресар отців, що здійснюють надзвичайне і делеговане служіння для кращої координації та обміну досвідом.

 

10. Наступну зустріч провести у місяці жовтні цього року.

о. Йосафат Мощич
Координатор надзвичайного і делегованого
служіння у справах екзорцизму.

Джерело: www.if-eparchia.org.ua