//

Відбувся літній християнський табір «Тверезість душі – ознака святості» у с. Заздрість PDF

З 1 по 7 липня 2012 року, благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа ОМ, Апостольського Адміністратора Стрийської єпархії та за сприянням о. Андрія Логіна, Голови Патріяршої комісії «Здоров’я», комісія «За тверезість життя» Стрийської єпархії провела літній християнський табір «Тверезість душі – ознака святості».

 

Діти з різних куточків Стрийської єпархії приїхали в особливе місце для того, щоб не лише відпочити, а й духовно зрости. Табір проходив у реколекційному будинку-музеї Патріарха Йосипа Сліпого, що у с. Заздрість Теребовлянського району Тернопільської області. Духовна атмосфера, яка панувала у таборі, сприяла наближенню дитини до Бога – люблячого Батька. Щодня діти мали змогу бути присутніми на Божественній Літургії, яку очолював отець Тарас Сидор, голова комісії «За тверезість життя» Стрийської єпархії. Діти брали активну участь у Святих Таїнствах Сповіді та Євхаристії. Учасники табору не тільки змогли познайомитися одне з одним і заприятелювати, а й стати однією родиною.

 

Одним з напрямів роботи, що проводив Роман Прочко, - терапевт узалежнених,- було розкриття перед дітьми чесноти тверезості через християнські цінності, такі як: любов, доброта, чесність та повага. Діти зрозуміли, що таке прагнення до добра й свободи. Вони намагались самовизначитись, навчились не боятись говорити про свої почуття, емоції і переживання. Пан Роман пробуджував до роздумів, заряджав ентузіазмом, надихав, підтримував, слугував зразком.

 

Учасники мали змогу відвідувати заняття, що відбувалися кожного дня під гаслом «Майбутнє починається сьогодні», що проводила п. Світлана Баула, яка співпрацює з Всеукраїнською громадською організацією «Міжнародний шкільний проект». Метою програми є розвиток важливих життєвих навичок і виховання чесноти Тверезості.

 

На заняттях діти вчилися мріяти, ставити перед собою цілі, визначати і долати перешкоди до їх здійснення. Вони зрозуміли, що таке добро і чому потрібно його прагнути; як не зупинятися у своєму розвитку і сміливо прямувати у нову подорож до майбутнього. У цьому їм допомагала група психологів, саме: Яців Ірина (м. Стрий), Ксьондзик Олена (м. Львів), Новіська Марія (м. Тернопіль). Діти працювали у малих групах разом з цими психологами, які спрямовували їхню діяльність у конструктивне русло. Також в процесі роботи вони вільно висловлювали свої думки, говорили про почуття, дискутували, працювали творчо і наполегливо.

 

Протягом цих днів, крім занять, діти слухали науку від духовного наставника о. Тараса Сидора, який висвітлював теми Євангелізації та допомагав їм впорядкувати внутрішній духовний світ і віднайти душевний спокій.

 

Завдяки тренінгам та заняттям учасники табору розкривали в собі свої найкращі якості і здібності, показували, як сильно вони люблять і потребують уваги, про що думають, як бачать світ, чого хочуть, до чого прагнуть. Їм важливо було знати і відчувати, що ми їх любимо і розуміємо. І це для нас не ноша, не обов’язки, не тягар, а радість. Найбільше, що ми можемо для них зробити – це бути поруч, не скупитися на лагідні слова і обійми, адже любов до дітей немає меж.

 

о. Тарас Сидор,
Голова комісії «За тверезість життя» Стрийської єпархії

Джерело: stryi.ugcc.org.ua