//

Відбувся душпастирський візит в українських церковних громадах мм. Марбеля та Малага (Іспанія)

В неділю, 2 липня 2011 р., Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії Владика Діонісій (Ляхович) на запрошення о. Романа Гармацея відвідав із душпастирським візитом українські церковні громади у мм. Марбеля та Малага, що у південному регіоні Іспанії. В цей день Апостольський Візитатор очолив Архієрейські Божественні Літургії в обох містах та зустрівся із вірними. 

 

Під час проповіді, як зазвичай, єпископ передав вітання вірним, котрі знаходяться далеко від Батьківщини, від Глави та Синоду УГКЦ. Після чого присвячуючи духовні роздуми Євангелії 3-ї Неділі після Зіслання Святого Духа, владика Діонісій зазначив:

 

«“Гляньте на польові лілеї, як ростуть вони: не працюють і не прядуть. Та я кажу Вам, що й Соломон у всій своїй славі не вдягався так, як одна з них” (Мт  6,28-29).

 

На цьому побережжі сонця бачимо скільки різноманітних квіток. Христос закликає дивитися на них і від них навчитися правд життя. Квітка сьогодні є, завтра її немає. Все переходить, все міняється. Є літо, а незабаром прийде осінь і зима. Так само з нашим життям. Все, що ми заробили залишаємо іншим, які не завжди будуть нам вдячними. Тому наше земне життя повинно мати постійний зв’язок із іншим життям, яке нам обіцяв Ісус Христос, залишаючи засіб, закон, щоб могти його осягнути, а саме через любов, яка є єдина.

 

…Сьогодні Церква святкує також свято Христа Чоловіколюбця. Бог – це Любов. І в любові Господь послав свого Сина у світ, який прийняв на себе усі людські біди і ця “Любов Бога влита в наші серця Святим духом, який нам даний. Бог же показує свою любов до нас тим, що Христос умер за нас, коли ми були грішниками” (Рим 5, 8). Господь любить кожну людину, без виїмку. Цією любов’ю маємо полюбити себе, любити ближнього і любити Бога».

 

Джерело: www.chiesaucraina.it