//

Відбувся душпастирський візит Апстольського Візитатора до української громади м. Терні

У неділю Мироносиць, 8 травня 2011 р., відбувся душпастирський візит владики Діонісія (Ляховича) Апостольського Візитатора до громади УГКЦ у м. Терні, що у центрально-італійському регіоні Умбрія (Umbria) на відстані 110 км. на схід від Риму.  Українська церковна громада діє тут з 2002 року. Першим душпастирем громади був о. Олексій Саранчук, пізніше о. д-р Андрій Максимович і на сьогоднішній день громадою опікується о. Ігор Крупа, приналежний до Івано-Франківської єпархії УГКЦ.

 

У цей день о 14.30 у храмі місцевої італійської парафії Богородиці Цариці (Parrochia di Santa Maria Regina), де за дозволом місцевої церковної влади українська громада збирається на спільні богослужіння, владика Діонісій очолив Архієрейську Божественну Літургію у співслужінні  о. Ігора Крупи, капелана громади та о. Ігора Данильчука. Дияконував Валентин Федишин, ЧСВВ.  На богослужіння прибуло понад 150 вірних.

 

Під час проповіді владика Діонісій висловив вдячність архієпископові Вінчензо Палья (Vincenzo Paglia) Правлячому архієрею Архідієцезії Терні, Нарні та Амелія, який незважаючи на свої недільні обов’язки знайшов час, щоб прибути до української церковної громади. Владика Діонісій передав вітання архієпископові Вінчензо також від імені Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука) з яким архієпископ зустрічався тиждень тому у Ватикані під час проголошення Блаженним Папи Івана Павла ІІ.

 

Слід відзначити, що монсеньйору Вінчензо добре знана доля Української греко-католицької церкви, адже ще в часи підпілля УГКЦ йому вдалося відвідати Львів і зустрінутися з митрополитом Володимиром (Стернюком) у його квартирі.

 

Також владика Діонісій висловив вдячність і пароху парафії Богородиці Цариці о. Сандро Шаболета (Sandro Sciaboletta) за те, що від щирого серця приймає українську громаду у парафіяльному храмі і надає відповідні приміщення для спільних зустрічей української громади.

 

Після Літургії відбулося Архієрейське благословення для усіх вірних і особиста зустріч з кожним бажаючим зокрема.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії